D-kullen är kläckt!

Detta är definitivt den avelskull jag har haft störst förväntningar på nu i år och man blir alldeles betagen över de vackra och speciella ällingar som idag tittade ut i dagens ljus för allra första gången.

Den här kullen skall bli extra spännande att följa framöver. 5 tvärrandiga (!), 2 silverfärgade i olika nyanser, 4 mörka och 2 st mörkt blå ällingar. Dessa är avkomma från vår fina blå myskhona “Pandora” och vår enormt stiliga blårandiga myskdrake “Bob”. Föräldraparet har i mina ögon de allra bästa egenskaperna en tam myskanka kan ha och bortsett från de mycket ovanliga varianterna i färg/mönster räknar jag kallt med att de även blir toppenfina i typ och beteende.

Exakt vilken grundfärg de tvärrandiga är är svårt att se när de ärdagsgamla men inom en vecka får vi se vilka som har svart, blått eller silver som grundfärg. De silvriga(prel.) ser också mycket spännande ut då de har olika färgton vilket är intressant att följa vidare.

Vilken kanonkull det blev i år igen! smiley

/Husse