En händelserik vecka.

I veckan flyttade våra fina blå ällingar från A-kullen tillsammans med en vuxen myskhona, “Pyret”, till vackra Bohuslän.

Vår vita hona “Vendela” har fått för sig att hon skall ruva igen och det kom lite hastigt på då hon bl.a. snott ägg från en annan myskhona. Hmm, kanske hon får ligga kvar på dessa om jag kan identifiera just hennes ägg så jag vet vilka som är föräldrar då det är av vikt för aveln.

C-kullen(Sepia/Faiogeno) utvecklas prima och går numera fritt med mamman i vårt största ankhägn. Det blir spännande att se hur de blir när de börjar få sina färger även om de är som sötast runt 2-3 veckors ålder.

Sen är det nya kullar på gång. D-kullen började kläckas i fredags och idag söndag kikade de ut för första gången(se separat inlägg). Men den tilltänkta E-kullen har det inte gått lika bra för då redet svämmade över i det hårda regnandet och vi har panikräddat äggen och gett honan ett nytt torrt rede som hon ganska fort la sig på. Men äggen var bara ljumma och hyfsat blöta innan vi märkte detta så troligtvis kommer inte detta gå vägen. Hon får försöka några dagar att ruva fram eventuellt liv och det är bara att hålla tummarna att någon av de 4 äggen har klarat sig.

/Husse