Så kläcktes då vår E-kull från vår vacker viltfärgade hona “Cayrina” som parats med vår blå tvärrandiga drake “Bob”. Det har varit höga förväntningar på denna kull då kombinationen är lovvärd och intressant och givetvis så överaskade de mig på nytt med sin avkomma. Helt fantastiskt fin kull blev det!

6 ällingar blev svarta och jag hoppas åtminstone några av dem blir viltfärgade som vuxna. 2 ällingar är blå. Sen den stora överaskningen är att 4 st ser ut att vara av typen Faiogeno och ytterligare 3 st som jag inte kan definiera just nu då jag aldrig sett typen innan.

Sensation!

Resultatet tyder på att vår viltfärgade hona bär anlag för Faiogeno vilket överaskar mig otroligt mycket. Att vår blå tvärrandiga bär detta anlag har vi redan listat ut men det krävs ju samma anlag från båda ankorna för att varianten skall yttra sig. Skall bli extra spännande att se vad de 3 ällingarna som jag inte kan definiera just nu kommer att utvecklas till. I teorin skulle de kunna bli Blue Faiogeno eller någon annan variant som jag ännu inte känner till. Spännande värre det här smiley