Det sprudlar av liv i vårt Ankparadis och ällingarna utvecklas mycket varje dag.

När det gäller singelällingen som fick arbetsnamnet “Tuff” har familjen kommit överens om att hon(jo det är en hona!) skall få vara kvar tillsvidare som sällskapsanka då hon går så fint med sin ankmamma och vår blåvita drake. Den här ällingen har en enorm utstrålning som är svår att motstå.

Vår fina och ovanliga C-kull med Faiogeno ällingarna har växt mycket nu och den bruna nyansen syns väl på ällingarna även om de skall bli ännu brunare den närmaste tiden. Lite blandade bilder på C-kullen följer..

Även D-kullen växer så det knakar och nu börjar man ana vad det skall bli bl.a. av de blå tvärrandiga ällingarna. Inom de 2 närmaste veckorna kommer mönstret att utvecklas avsevärt och de blir så där spektakulära som bara tvärrandiga myskankor kan bli.

Ällingarna i E-kullen är nu en vecka gamla och de har klarat sig bra i det fria trots att vi inte har skyddat dem med nät den här gången. Deras myskmamma “Cayrina” visar sig vara en alldeles förträfflig myskmamma som vaktar sina små minst lika bra som en vild myskand.

Spännande värre att se ällingarna utvecklas och så är det ytterligare 2 små kullar på gång och först ut är vår silvervita “Vendela” som bör kläcka idag. Vi får se vad det blir med detta..

/Husse