Ällingarna från de olika kullarna växer så det knakar. Det är knappt man kan tro det men de ser annorlunda ut från morgon till kväll.

Status för de olika kullarna följer…

C-kullen som är kläckt 28/5 är nu 8 veckor gammal och en del kommer att flytta inom kort. Från att varit helt underbara gulkhaki grönskimrade färgade ällingar har de numera nästa fått sin vuxna färg som är ljust brun(sepia/faiogeno).

D-kullen som är kläckt 11/6 är nu 6 veckor gammal. Att det skulle bli en spektakulär kull visste vi men de är ändå så fina och överraskande dag för dag.

En brun älling från c-kullen och en blå tvärrandig från d-kullen

E-kullen som är kläckt 3/7 är nu ca 3 veckor gammal. Även denna kull är väldigt speciell på många vis med de fina och spännande ällingarna. Det blev 3 blå, 5 svarta, 4 faiogeno och 3 st som jag nu har en ganka bra aning om vad det blir. De 3 är av en typ som vi aldrig skådat förr på bild men den finns vetenskapligt beskriven så jag är inte överraskad. Mer om detta senare 🙂

Sen har vi ju även fått en F-kull från vår silvervita myskhona “Vendela”. Det blev 2 blå ällingar helt enligt plan. Sista planerade kullen för i år(preliminärt) blir en eventuell G-kull från en av våra tvärrandiga myskhonor från förra året. Kläckning pågår så vi får se vad det blir och det lär bli tufft för kommande ällingarna då just den delen av Ankparadiset är invaderad av ett gäng jobbiga skator. Håll tummarna att det går bra!

/Husse